Τo πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την εφαρμογή του κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020.
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ Μια πρωτότυπη έκθεση από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Διαδικτυακά 25.1.2021 – 31.1.2021 στο www.asfa.gr & www.kids4thecity.gr Η διαδικτυακή έκθεση «Το Σχολείο του Μέλλοντος» είναι η δημιουργική παραγωγή του Εργαστηρίου Διδακτικής της Τέχνης, του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, της χρονιάς που πέρασε. Παρουσιάζονται εικαστικές μακέτες, μικρές κατασκευές […]

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Μια πρωτότυπη έκθεση από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
Διαδικτυακά 25.1.2021 – 31.1.2021 στο www.asfa.gr & www.kids4thecity.gr

Η διαδικτυακή έκθεση «Το Σχολείο του Μέλλοντος» είναι η δημιουργική παραγωγή του Εργαστηρίου Διδακτικής της Τέχνης, του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, της χρονιάς που πέρασε.
Παρουσιάζονται εικαστικές μακέτες, μικρές κατασκευές δημιουργικής ανακύκλωσης που βασίζονται στις πρωτότυπες ιδέες των προπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών και αποτελούν ελπιδοφόρες προτάσεις για το ιδανικό Σχολείο, στο μέλλον.
Τα ατομικά εικαστικά έργα του φοιτητικού πληθυσμού είναι τολμηροί αισθητικοί σχεδιασμοί ενός σύγχρονου, αειφόρου και λειτουργικού Σχολείου, το “promised land”, ως μια ανοιχτή συμπεριληπτική κοινότητα επιστήμης, τέχνης και πολιτισμού.
Η έκθεση αυτή συνδιοργανώνεται με το εκπαιδευτικό πρόγραμματου Δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», στο πλαίσιο της μακροχρόνιας δημιουργικής συνεργασίας του με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών που περιλαμβάνει ξεναγήσεις, ανταλλαγή καλών εκπαιδευτικών πρακτικών και επιστημονική υποστήριξη πολυθεματικού περιεχομένου.
Επιμέλεια εργαστηρίων & έκθεσης:
Δρ. Ερμιόνη Δελή, Ε.ΔΙ.Π. Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
Οργάνωση:
Lenka Kanellia, PR and Development, «To παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Το Σχολείο του Μέλλοντος
Διάρκεια: 25.1.2021 – 31.1.2021
Διαδικτυακά, η έκθεση θα προβληθεί στους ιστότοπους www.asfa.gr και www.kids4thecity.gr
Πληροφορίες:
info@kids4thecity.gr, lkanellia@athens-technopolis.gr, edeli@asfa.gr

Άδωνη Σκεύη
Αντωνιάδη Άννα
Άδωνη Σκεύη
Αντωνιάδη Άννα
Αντωνίου Μαρία
Βάμβουρα Μόνικα-Μαρία
Βασιλειάδου Θεοδώρα
Βλάσση Όλγα
Γιαννοπούλου Άννα
Γιαννοπούλου Κατερίνα
Δάλλας Νίκος
Δασκαλόσογλου Στεφανία-Σπυριδούλα
Έλληνα Μαρίνα
Ευσταθίου Δημήτριος
Ζερβού Δήμητρα
Ζευγαδίνα Δανάη
Θεοδωροπούλου Σοφία
Θεοδώρου Νατάσα
Ιωαννίδου Μιλοφίλη
Ιωάννου Αναστάσης
Καμινάρη Νικολέττα
Καναβός Νικόλαος
Καφφέ Λεοντία
Κολοβού Αθηνά

Κορδολαίμης Λάμπρος
Κρανιώτη Μαρία-Ελένη
Κωστίκογλου Καλλιρόη
Λαμπροπούλου Ιωάννα
Λεοντή Μαρίνα
Λεοτσινίδη Ευγενία
Μακρίδης Γιάννης
Μανγιώλη Μαρία
Μανδηλαρά Ελισάβετ
Μάντζαρη Ναταλία
Μαρκουλή Μαρίνα
Ματσουκάκη Ευγενία
Μηλίγκου Λυδία
Μήτσιος Νίκος
Μπούτση Φραντζέσκα
Ξενίδου Χριστίνα
Πάγκαλος Κλεάνθης
Παλαιολόγου Μυρσίνη
Πανέρας Σταύρος
Παπαδάκη Δήμητρα
Παπαδοπούλου Άννα
Περέλλη Κατερίνα
Πετρόπουλος Αριστείδης
Πίττας Χρήστος
Προεστού Έλενα

Ράλλη Μαρία
Ριζάκη Λαμπρινή
Εύα Ρίζου
Σαγρή Ευδοκία
Σαμαρά Άννα
Σουλιώτη Σοφία
Σταυριανίδου Ελένη
Στρεβλού Ραφαηλία-Σοφία
Σωτηρίου Νικολέττα
Τουρκοχωρίτη Αγγελική
Τριανταφύλλου Αθηνά
Τρίκκας Χρήστος
Τσαγκαράκη Ελένη
Τσιλικοπούλου Άελλα
Τσουκάτος Άγγελος
Τσούχλος Γιάννης
Φάκα Ρόζμαρι
Φίλιππα Μαρία
Φράγκου Κατερίνα
Χυντηράκη Νεφέλη
Χύτας Δημήτριος

Οργάνωση-Επιμέλεια: Ερμιόνη Δελή

Λίγα λόγια για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «To παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

«To παιδί, η πόλη και τα μνημεία» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων που υλοποιείται από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας) και με την ενεργό συμμετοχή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. To πρόγραμμα διανύει την πέμπτη συνεχόμενη χρονιά εφαρμογής του. Έως τώρα, έχουν συμμετάσχει σε αυτό συνολικά 217 σχολεία, 463 εκπαιδευτικοί και 6.540 μαθητές. Από το 2020, τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Την ίδια χρονιά απέσπασε το χρυσό βραβείο στα Education Leaders Awards, στην κατηγορία «Εκπαιδευτικές επισκέψεις και Βιωματική μάθηση».

Στόχος του προγράμματος είναι να καλλιεργήσει τον σεβασμό στον δημόσιο χώρο, και κυρίως τον σεβασμό των μνημείων, δηλαδή της μνήμης της πόλης των Αθηνών. Με σύνθημα «Γιατί η πόλη είναι μνήμη και πολιτισμός» αγωνίζεται να δημιουργήσει ενεργούς πολίτες (active citizens) που να αγαπούν και να φροντίζουν την πόλη και τα μνημεία της, διατηρώντας έτσι ζωντανή την ιστορία της.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς της Αθήνας. Παρέχονται επίσης επιμορφωτικά σεμινάρια, ομιλίες, επισκέψεις συντηρητών στα σχολεία, βοηθητικά εγχειρίδια, ξεναγήσεις, βιβλία και μετακινήσεις στους συμμετέχοντες. Στις συνεργασίες του περιλαμβάνονται επίσης η Monumenta (Εταιρεία για την Προστασία της Φυσικής και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς), η Εθνική Πινακοθήκη και Γλυπτοθήκη και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς. Το Πρόγραμμα διαχειρίζεται το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερες πληροφορίες:www.kids4thecity.gr

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Πειραιώς 100, Γκάζι – 213 0109300 (int. 115) info@kids4thecity.gr