Τo πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την εφαρμογή του κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020.

Ώρα για περπάτημα και εξερεύνηση! Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που σε προκαλεί να βγεις έξω και να ανακαλύψεις την πόλη της Αθήνας! Ακολούθησε τις προσφερόμενες διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας, ανακάλυψε μνημεία, αγάλματα, graffiti και τοπόσημα, απάντησε στις ερωτήσεις γνώσεων και παρατηρητικότητας και δημιούργησε την πιο πλούσια συλλογή μνημείων και αγαλμάτων! Από το Σύνταγμα έως και την Πλάκα, το Μοναστηράκι και την Αθηναϊκή Τριλογία, κάθε γωνιά της Αθήνας σε περιμένει να την ανακαλύψεις!

– Ανακάλυψε μνημεία και αγάλματα στο κέντρο της Αθήνας!

– Απάντησε στις ερωτήσεις γνώσεων και παρατηρητικότητας!

– Πρόσθεσε τα μνημεία και τα αγάλματα στη συλλογή σου!

– Μάζεψε πόντους και ανέβα θέση στο Leaderboard!

– Ανέβασε φωτογραφία του μνημείου στο Instagram με hashtag #kids4thecity!

Η εφαρμογή έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων, και όχι μόνο. Μέσα από ερωτήσεις γνώσεων και παρατηρητικότητας που σχετίζονται με μνημεία, αγάλματα και τοπόσημα της πόλης των Αθηνών, μαθητές και μαθήτριες έρχονται σε επαφή με την ιστορική μνήμη της πόλης, ευαισθητοποιούνται ως προς το δημόσιο χώρο και μαθαίνουν την Ιστορία με τρόπο βιωματικό και διαθεματικό. Η εκπαιδευτική εφαρμογή “Kids4thecity” είναι δωρεάν και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία».

Κατεβάστε την εφαρμογή στο GooglePlayStore

Συντελεστές και δημιουργοί:

Σχεδιασμός και επιμέλεια εφαρμογής: Παναγιώτης Κουνούδης, Παναγιώτα Δούκα, Λένκα Κανέλλια

Ανάπτυξη περιεχομένου: Ελένη Παππά, Πέτρος Τσαγκαράκης

Ανάπτυξη εφαρμογής και γραφιστική επιμέλεια: Total Developing