Τo πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την εφαρμογή του κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020.

Κτήριο και εργαστήρια Α.Σ.Κ.Τ.

Με ξεναγούς το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό της Σχολής

Η ξενάγηση των ομάδων στην Α.Σ.Κ.Τ. είναι μια βιωματική δράση ανακάλυψης για μικρά και μεγάλα παιδιά!
1.  Υποδοχή ομάδων στο Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης, Αμφιθέατρο De Chirico
Με μια πολυμεσική παρουσίαση επιχειρούμε να αναδείξουμε ιστορικούς σταθμούς για να προσεγγίσουν οι επισκέπτες τη λειτουργία και την πορεία της Σχολής από την ίδρυσή της έως σήμερα. Γίνεται σύντομη αναφορά στη βιβλιοθήκη, τα αρχεία και τις συλλογές, τους χώρους όπου αλληλεπιδρούν καθηγητές και φοιτητές. Η παρουσίαση ολοκληρώνεται με μικρό κύκλο συζήτησης για την αποστολή της Σχολής στην Παιδεία και την Κοινωνία.
2.  Ξενάγηση στα εργαστήρια της Α.Σ.Κ.Τ
Ακολούθως, οι επισκέπτες με συνοδεία μπαίνουν στο ‘μαγικό κόσμο’ των εργαστηρίων Ζωγραφικής, Γλυπτικής και Χαρακτικής καθώς και σε επιλεγμένους εργαστηριακούς χώρους, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Σχολής.
3.  Ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής»
Στο «εργοστάσιο» δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν εικαστικές εκθέσεις, με σύνθεση έργων από διαφορετικές πηγές μορφών έκφρασης και καλλιτέχνες.
4.  Ξενάγηση στους χώρους της νέας Βιβλιοθήκης της Α.Σ.Κ.Τ.
Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στους χώρους της νέας Βιβλιοθήκης, να ενημερωθούν από τους λειτουργούς, να κάνουν αναζητήσεις σε βιβλία, έντυπα ή ψηφιακές πηγές γνώσης.
Το ταξίδι φτάνει στο τέλος του με ένα μικρό εικαστικό εργαστήριο το οποίο στοχεύει να ενισχύσει τους επισκέπτες να αποτυπώσουν σκέψεις και συναισθήματα, για όσα είδαν, όσα άκουσαν και κυρίως, όσα ένιωσαν.
Η δράση ξενάγησης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών διαρκεί 90΄, είναι χωρίς κόστος και απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 126 χρόνων!