Τo πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την εφαρμογή του κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020.

Eργαστήρι Θεατρολογίας με τον Συμεών Παπαδόπουλο | Επίκουρος Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Πρόκειται για θεατρικό εργαστήριο που αποσκοπεί, με σκηνικές δράσεις, να φέρει τους εκπαιδευτικούς σε βιωματική σχέση με την ιστορία και τα μνημεία της Αθήνας, εξοικειώνοντάς τους με τις τεχνικές θεάτρου, προκειμένου να τις αξιοποιούν με τους μαθητές τους για ενδυνάμωση της ιστορικής ενσυναίσθησης και της αισθητικής γνώσης. Με τη συμμετοχή τους στις δράσεις θεατρικής διερεύνησης σε συγκινησιακά και στοχαστικά περιβάλλοντα, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να διερευνήσουν τις αξίες του πολιτισμού στην πόλη της Αθήνας και να εμπνεύσουν στους μαθητές τους την αγάπη στην πόλη τους. Με την αναπαραστατική εποπτεία που παρέχουν οι θεατρικοί ρόλοι θα ζωντανέψουν σκηνές από δημόσιους χώρους, αγάλματα, κτήρια και άλλα μνημεία της πόλης της Αθήνας.