Τo πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την εφαρμογή του κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020.

Η δημιουργική έκφραση στις παραστατικές τέχνες του θεάτρου, του χορού και της μουσικής με την Έλλη Μερκούρη | Ηθοποιός-Θεατρολόγος

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι παραστατικές τέχνες του θεάτρου, του χορού και της μουσικής μπορούν να συμβάλλουν στον παιδαγωγικό τομέα, και πιο συγκεκριμένα στην δημιουργική προετοιμασία μιας παράστασης ή ενός δρώμενου με τη συμμετοχή των μαθητών και τη βιωματική εμπειρία.

Αναλυτικότερα, οι συναντήσεις στοχεύουν στην εύρεση των μεθόδων, των πρακτικών εφαρμογών και των λειτουργικών εργαλείων, μέσου των οποίων οι τρεις τέχνες, μπορούν συνδυαστικά ή μη, να οδηγήσουν σε μια πρωτόγνωρη βιωματική εμπειρία στον τομέα της εκπαίδευσης και ταυτόχρονα, να αποδοθεί μια διαφορετική διάσταση στην θεατρική δράση.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αναλύονται οι τρόποι προσέγγισης, καθώς και η ανίχνευση των εκφραστικών μέσων όσον αφορά το θέατρο, τον χορό, την κινησιολογία και τη μουσική. Για όλες τις συναντήσεις θα χρειαστούν οπωσδήποτε άνετα ρούχα.