Τo πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την εφαρμογή του κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020.

Οδηγός Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (2018) Μαρία Δημοπούλου, Πόπη Κύρδη, Ελένη Σβορώνου

Ο Οδηγός συγκεντρώνει τις βασικές αρχές και τις μεθόδους υλοποίησης του προγράμματος, και συνιστά πολύτιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το σύνολο του υλικού είναι προσβάσιμο online.

Μια συνέκδοση της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

H Κατερίνα στην Αθήνα (2019)
Γεράσιμος Αβλάμης, Βέρα Καρτάλου, Νικόλας Στεφαδούρος,

Graphic novel με πρωταγωνιστές μια έφηβη με ιστορικές ανησυχίες, τον σκανταλιάρη σκύλο της και μια πόλη γεμάτη εκπλήξεις. Μια σαββατιάτικη βόλτα σε εμβληματικά τοπόσημα, στη μνήμη και την ιστορία της Αθήνας.

Οδηγός για την υλοποίηση του προγράμματος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (2020)
Ελένη Παππά, Πέτρος Τζαγκαράκης, Μανώλης Χατζηελευθερίου

Ο Οδηγός Υλοποίησης έχει ως στόχο να προτείνει στους/στις εκπαιδευτικούς Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης καλές πρακτικές και μεθοδολογικά εργαλεία προκειμένου να υλοποιήσουν με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τεχνόπολης και να το συνδέσουν με τα διδακτικά τους αντικείμενα ή να το εντάξουν σε εξωδιδακτικές σχολικές δράσεις.

Η Αθήνα στο Χρόνο: Από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας ως σήμερα, οκτώ διαδρομές. Οδηγός για τους εκπαιδευτικούς.
Μαρία Δημοπούλου, Πόπη Κύρδη, Ελένη Σβορώνου

Η Αθήνα των νεότερων χρόνων προσεγγίζεται διαχρονικά μέσα από οκτώ θεματικές διαδρομές που απαρτίζονται από κείμενα, εικόνες, περιπάτους, δραστηριότητες. Το βιβλίο εδράζεται στην αντίληψη ότι η πόλη είναι ζωντανή, ένα σύνολο από χώρους, ανθρώπους, ιστορίες, γεγονότα, αφηγήσεις, ιδέες που διαρκώς αλληλοεπιδρούν και εξελίσσονται.

Όλες οι εκδόσεις του προγράμματος είναι διαθέσιμες δωρεάν σε ψηφιακή μορφή.