Τo πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την εφαρμογή του κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020.

Ρομποτική με την Αγνή Παχούλη | Καθηγήτρια Πληροφορικής

Πώς μπορούμε να δώσουμε «ζωή» σε μια κατασκευή μας; Πώς μπορούμε να κάνουμε την κατασκευή μας πιο «έξυπνη»;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν στο συγκεκριμένο εργαστήριο. Ελάτε να πειραματιστείτε με ρομποτικές κατασκευές, να προγραμματίσετε λαμπάκια που αναβοσβήνουν και αισθητήρες που αντιλαμβάνονται ερεθίσματα από το περιβάλλον, να δημιουργήσετε αυτοματισμούς που θα συμπεριλάβετε στη δική σας πρωτότυπη κατασκευή, δίνοντας της ζωή και αποτυπώνοντας το περιβάλλον γύρω μας.

Το εργαστήριο έχει βιωματικό χαρακτήρα και θα έχετε την ευκαιρία να υλοποιήσετε σε μικρές ομάδες τις δικές σας έξυπνες κατασκευές με τη βοήθεια του μικροελεγκτή Arduino, ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και καθημερινών ανακυκλώσιμων υλικών.
Μαζί με τους μαθητές σας θα έχετε την ευκαιρία να εκφράσετε δημιουργικά το όραμά σας για τον δημόσιο χώρο επιλογής σας κατασκευάζοντας διαδραστικές μακέτες, κτήρια, μνημεία ή και πίνακες που θα παρουσιάζουν και θα αναδεικνύουν τις δικές σας προτάσεις και ιδέες. Το μόνο που χρειάζεται από μέρους σας είναι έμπνευση και δημιουργικότητα!