Φωτεινή Εγγλέζου:
Τίτλος: Αναπτύσσουμε τη δύναμη του λόγου μας με τη Φωτεινή Εγγλέζου, Διδάσκουσα στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Συντονίστρια Ε.Ε. ΠΕ70 Πειραιά, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) .
Η Αθήνα ως γενέτειρα της ρητορικής, βρίσκεται τώρα στην ανάγκη χρήσης αυτής της τέχνης με στόχο τη διατήρηση του δημόσιου χώρου. Ένας απλός περίπατος στα σοκάκια της πόλης μας, μπορεί να βοηθήσει να ενεργοποιήσουμε αυτή τη δύναμη και να τη χρησιμοποιήσουμε ως εργαλείο στη μάχη διάσωση της ιστορίας της πόλης των Αθηνών. Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε έναν ανοιχτό διάλογο με τους ήρωες του 1821, τι ιστορίες θα είχαν άραγε να μας πουν; Θα έκαναν άραγε κάτι διαφορετικά; Η ρητορική μέσα από την ανταλλαγή επιχειρημάτων και ιδεών μας βοηθά να βαδίσουμε από την Αθήνα του 1821 στην Αθήνα του 2021.
Το βίντεο ανήκει στη σειρά επιμορφωτικών βίντεο από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κατερίνα Σχινά:
Τίτλος: Ταξίδι στη δημιουργική γραφή με την Κατερίνα Σχινά, μεταφράστρια, δημοσιογράφος και συγγραφέας .
Δημιουργούμε ιστορίες βαδίζοντας στην πόλη των Αθηνών. Μαθαίνουμε την ιστορία της πόλης μας με αφορμή την εκπαιδευτική δράση «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία: Ονόματα και μορφές του 1821 στην πόλη των Αθηνών». Πώς μπορούμε να εκφράσουμε τη σύνδεση της Αθήνας του 1821 με την Αθήνα του 2021; Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε τη σύγχρονη ιστορία της Αθήνας ζωντανή;
Το βίντεο ανήκει στη σειρά επιμορφωτικών βίντεο από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ελένη Σβορώνου:
Τίτλος: Ευφάνταστη χρήση λέξεων με την βοήθεια της Ελένης Σβορώνου, WWF Ελλάς, Συγγραφέας.
Η Ελένη Σβορώνου μας βοηθά να μεταβούμε από την ατομική μνήμη στη συλλογική μνήμη. Η εμπειρία των μαθητών γίνεται το μολύβι και η πόλη των Αθηνών το χαρτί για να γράψουμε τις ιστορίες που μας διηγούνται οι δρόμοι, τα κτήρια, τα αγάλματα. Αυτά τα εργαλεία θα μας βοηθήσουν να μεταβούμε από το 1821 στο 2021, να μάθουμε την ιστορία για την Επανάσταση του 1821 μέσα από τα μνημεία και να την καταγράψουμε.
Το βίντεο ανήκει στη σειρά επιμορφωτικών βίντεο από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης