Τo πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την εφαρμογή του κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Βίκη Μπέτσου

Εικαστικός, Επίκουρη Καθηγήτρια ΑΣΚΤ

Ιστοσελίδα: http://cargocollective.com/vickybetsou

Η Βίκη Μπέτσου είναι εικαστικός καλλιτέχνης και Επίκουρη καθηγήτρια Βιντεοτέχνης στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, όπου διδάσκει Εικαστικό Βίντεο στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Το καλλιτεχνικό της έργο έχει παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα που αφορούν στην Τέχνη με Νέα Μέσα και την Τεχνολογία, και στην διδασκαλία της Τέχνης από Απόσταση (distance Learning). Έχει σκηνοθετήσει και μοντάρει πολλές οπτικοακουστικές και Πολυμεσικές παραγωγές, για ανάγκες Τηλεκπαίδευσης (e – Learning) και Εκπαίδευσης από Απόσταση (Distance Learning), Cdrom στο in.gr, και οπτικοακουστικές παραγωγές για την προβολή ερευνητικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του ΥΠΕΠΘ, της ΕΔΕΤ – GUNet , της Γ.Γ. Ισότητας και της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Έχει δημιουργήσει σκηνογραφίες και animation για το θέατρο και την τηλεόραση. Το 1997 δημιούργησε το πρώτο τμήμα Κινουμένων Σχεδίων για παιδιά στο «Εργαστήριο Τέχνης» του δήμου Αγ. Παρασκευής (Μέλος του Δικτύου Εικαστικών Εργαστηρίων του ΥΠ.ΠΟ), όπου και δίδαξε Πειραματικό Animation και βίντεο σε παιδιά και νέους, ως το 2002. Το 2014 δίδαξε Βίντεο και animation σε μαθητές 6 σχολείων της Αττικής, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «S[Cool] Life» του Μεγάρου Μουσικής. Έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια «Κινούμενης Εικόνας στην Εκπαίδευση» για καθηγητές Β’ βάθμιας (2017, 2018) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» της Τεχνόπολις και σεμινάρια στην Τέχνη της Εμψύχωσης – Animation για νέους, σε συνεργασία με την Γ.Γ. Νέας Γενιάς 2018.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.