Τo πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την εφαρμογή του κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020.

Δ/ντρια Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου

Η Μαρία Φλώρου σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Museum Studies στο Πανεπιστήμιο του Leicester, στην Αγγλία.

Ήδη από τα χρόνια φοίτησής της στη σχολή αρχαιολογίας απασχολήθηκε εθελοντικά σε διάφορες ανασκαφές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το 2002 εργάστηκε για πρώτη φορά σε μουσειακούς και εκθεσιακούς χώρους στον τομέα οργάνωσης και εφαρμογής εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά.

Από το 2004, εργάζεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, αρχικά στους τομείς Εικαστικών και Εκδηλώσεων, όπου συνεπιμελήθηκε διάφορες εκθέσεις τέχνης ή ιστορικού περιεχομένου. Αργότερα, το 2011, ανέλαβε τη διαχείριση του έργου για την υλοποίηση του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, ενώ ανέλαβε και το σχεδιασμό της μουσειολογικής μελέτης, παράλληλα με τη διαχείριση όλης της μουσειολογικής ομάδας και των συνεργατών. Εκτός της λειτουργίας του ΒΜΦ, εποπτεύει το Πωλητήριο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου και ταυτόχρονα της έχει ανατεθεί η φροντίδα του Προγράμματος «Το Παιδί, η Πόλη και τα Μνημεία».