Τo πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την εφαρμογή του κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020.

Η Ελένη Σβορώνου, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής τους Α.Π.Θ. τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, με ειδίκευση στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το Πανεπιστήμιο του Birmingham, είναι σήμερα Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Eλλάς.
Γράφει βιβλία για παιδιά και νέους, πολλά από τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στις βραχείες λίστες των Κρατικών Βραβείων (Ο βυθός με τα σοκολατόδεντρα), του περιοδικού Διαβάζω (Στον αστερισμό των Διδύμων, Όλα για τη φανέλα και το Πάτημα του Έλληνα) και των βραβείων κοινού του Public (Μην τρως ό,τι σου σερβίρουν και Ο Ψαροντουφεκάς). Έχει λάβει δυο φορές Εύφημο Μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (για το Πάτημα του Έλληνα και για τον Ψαροντουφεκά) ενώ το Σκληρό Καρύδι συμπεριλήφθηκε, από τη Διεθνή Παιδική Βιβλιοθήκη του Μονάχου, στα White Raven, διάκριση που απονέμεται σε βιβλία που αξίζουν διεθνούς προσοχής λόγω του θέματος και της λογοτεχνικής προσέγγισής τους.
Συντονίζει σεμινάρια δημιουργικής γραφής για ενήλικες και παιδιά, γράφει κριτική στο ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό Αναγνώστης ενώ είναι για δεύτερη χρονιά μέλος της κριτικής επιτροπής λογοτεχνικών βραβείων του ίδιου περιοδικού.
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο της Στον αστερισμό των Διδύμων.
Περισσότερα στο: https://elenisvoronou.wordpress.com/